Anderen zoeken vaak naar:
BHV Basis
BHV Ploegleider
BHV Herhaling
Hoofd BHV / Coördinator BHV

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 165)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

BHV cursussen

Wat is BHV?
De betekenis van BHV is Bedrijfshulpverlening. Hiermee geven werknemers medewerking bij onveilige situaties die kunnen ontstaan in het bedrijf. De BHV-cursus bestaat uit een praktijk- en theoretisch onderdeel. Het is voor elke werkgever verplicht om een BHV’er in de organisatie te hebben. Hiermee wordt voldaan aan de eisen die staan omschreven in de Arbeidsomstandighedenwet, oftewel de Arbowet. Dit kan een diploma zijn met het officiële NIHBV-keurmerk van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIHBV). Je krijgt alleen een NIBHV-gecertificeerd diploma als de opleider NIBHV-geregistreerd is en de instructeur NIBHV-geregistreerd en bevoegd is. Het NIBHV-diploma gaat altijd uit van een tweedaagse opleiding met 1 dag Eerste Hulp en 1 dag Brandbestrijding en Ontruiming. 

De inhoud van een BHV-cursus bestaat uit: 

Er zijn 2 typen BHV-cursussen:
 1. BHV Basis
  Een werknemer die niet eerder een cursus BHV heeft gevolgd kan zich inschrijven voor een basiscursus. Deze cursus is voor medewerkers die nog geen BHV-certificaat hebben behaald. Hierin worden onder andere de onderwerpen (spoedeisende) eerste hulp, communicatie, alarmeren en ontruiming, bestrijding van beginnende brand en AED-training behandeld. De BHV-basiscursus wordt afgesloten met een praktijkbeoordeling en een theorie-examen, waarna een certificaat en BHV-pas wordt uitgereikt die voor 1 jaar geldig is volgens het NIHBHV.

 2. BHV Herhaling
  De BHV-herhalingscursus is voor BHV’ers waarvan het certificaat verloopt. Wetten en regels worden continu aangepast en de BHV’er moet hiervan op de hoogte blijven. Met de herhalingscursus wordt het BHV-certificaat met 1 jaar verlengd. Het BHV-diploma hoort echter wel nog geldig te zijn op het moment van hercertificeren. De beoordeling van de herhalingscursus bestaat wederom uit een praktijkbeoordeling en een theorie-examen.

Naast de basis BHV is het voor bepaalde organisaties ook nog gewenst om zich met een extra cursus te specialiseren.

 • Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
 • Beheerder Brandmeldinstallatie
 • BHV in de petrochemische industrie
 • Coordinator/Hoofd BHV
 • Ploegleider BHV
 • Preventiemedewerker
 • Eerste Hulp bij werken met kinderen
 • Code 95

BHV examen
Je kunt op de volgende manieren het BHV-certificaat behalen:

 • Klassikale BHV-cursus
  Voor het BHV-certificaat is geen extra voorbereiding vereist. Je kan wel online een aantal proefexamens maken ter voorbereiding. Het BHV-cursusprogramma kan zowel met een 1- als 2-daagse cursus worden behaald. Na het volgen van de klassikale BHV-cursus zijn de medewerkers getraind tot een gecertificeerde Bedijfshulpverlener.

 • BHV-zelfstudie met boek of e-learning
  Het is ook mogelijk om jezelf via het internet voor te bereiden op het examen. Hiervoor kan je een e-learning cursus volgen waardoor je op je eigen tempo en zelfgekozen tijdstip kan voorbereiden voor het praktijkdeel. Cursisten worden hiervoor toegelaten indien zij het e-learningprogramma volledig hebben afgerond. Op de praktijkdag wordt vervolgens een praktijkbeoordeling en een theorie-examen afgenomen, waarna het behalen van de toetsing het certificaat wordt uitgereikt. 

Incompany training BHV
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de BHV-cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in-company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!