Anderen zoeken vaak naar:
EHBO Basis
EHBO Herhaling
EHBO aan kinderen

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 39)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

EHBO cursussen

Wat is EHBO?
De afkorting EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken, oftewel Eerste Hulp. Met een EHBO-diploma ben je in staat Eerste Hulp te verlenen aan mensen bij een ongeval in Nederland. De cursussen Eerste Hulp worden aangeboden door vrijwilligersverenigingen en opleidingsinstituten.

EHBO certificerende organisaties
Er zijn in Nederland een aantal certificerende instanties. De bekendste staan hieronder benoemd. Daarnaast kunnen opleiders ook een eigen Opleiders Certificaat verstrekken.

Het Oranje Kruis biedt zelf geen cursussen EHBO aan, maar faciliteert en coördineert voor cursussen in EHBO. Met het Rode Kruis is het mogelijk om een EHBO-cursus te volgen dat Europees erkend wordt. Het certificaat van First Aid International (FAI) wordt internationaal erkend. Cursussen van het Oranje Kruis en het Rode Kruis worden veelal door zorgverzekeraars vergoed. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

Er zijn drie typen EHBO-cursussen:
 1. EHBO Basis
  Met deze cursus leer je hoe je Eerste Hulp kan verlenen aan mensen bij een ongeval. Tijdens de cursus krijg je training in wat je wel en niet mag doen in verschillende situaties. De inhoud van een EHBO-basiscursus bestaat uit de volgende situatie:

  - Uitwendige wonden
  - Bewusteloosheid of shock
  - Botbreuken
  - Verslikking
  - Vergiftiging
  - Reanimatie
  - Kennismaking AED

  Je leert onder andere in het beoordelen van de toestand van het slachtoffer, het in veiligheid brengen van een slachtoffer, reanimeren en een AED te gebruiken. Er wordt tijdens de EHBO-cursus gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffer die een situatie zo realistisch mogelijk kan nabootsen. Aan het einde van de cursus volgt een officieel examen waarna je het EHBO-certificaat krijgt overhandigd.

 2. EHBO Herhaling
  Het EHBO-herhalingscursus is voor mensen die al eerder het EHBO-basiscursus hebben behaald. Om je EHBO-diploma geldig te houden is het belangrijk om de herhalingscursus te volgen. Er zal opnieuw een officieel examen worden afgenomen waarmee het certificaat wordt verlengd.

 3. EHBO aan kinderen
  Bij Eerste Hulp Bij Ongelukken aan Kinderen (EHAK) is natuurlijk andere kennis vereist dan voor volwassenen. Met de cursus EHBO aan kinderen krijg je training in het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen bij ongevallen. Vanuit het Ministerie van OC&W en GGD Nederland de eis gesteld dat gastouders bezitten over een diploma Eerste Hulp aan Kinderen van het Rode Kruis. Met dit EHBO-certificaat ben je in staat zowel in werk- als thuissituatie hulp te verlenen aan een kind. Aan het einde van de lesdag wordt de cursus afgerond door middel van een examen.

EHBO certificaten
Naast de basis EHBO-cursus is het mogelijk om meerdere (deel)certificaten te halen zoals:

 • Eerste hulp (DEH)
 • Eerste hulp aan kinderen (EHAK)
 • Jeugd eerste hulp
 • Reanimatie (inclusief AED)
 • First aid (Engelstalige cursus diploma eerste hulp DEH)
 • Child First Aid (Engelstalige cursus EHAK)
 • Instructeur eerste hulp
 • Instructeur eerste hulp aan kinderen
 • LOTUS
 • Eerste hulp bij sportongevallen
 • Eerste hulp bij wandelletsel

Incompany training EBHO
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de EHBO-cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in-company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!