Anderen zoeken vaak naar:
VCA VOL
VIL VCU
VCA Examen (geen cursus)
VCA Basis
Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 3)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

VCA Cursussen

Wat is VCA?
De betekenis van VCA is Veiligheid, Checklist, Aannemers. Ook wel VGM genoemd, Veiligheid Gezondheid en Milieu. De oorsprong van VCA ligt in de petrochemische industrie waar het is opgezet om aannemersbedrijven te toetsen op hun veiligheidsbeleid. Sinds 1994 is VCA in Nederland de standaard in de industrie als het gaat om de certificering van het veiligheidsbeleid, waardoor de veiligheid op de werkvloer wordt vergroot.

Er zijn 3 typen van het VCA-certificaten
 1. VCA Basis
  Ook wel B-VCA genoemd. Hiermee toon je aan dat je de basiskennis bezit en dat je dus veilig kunt werken. Deze certificering heb je nodig wanneer je operationeel werknemer bent van bijv. een aannemersbedrijf. Veel mensen willen weten uit hoeveel vragen het examen bestaat. Het examen bestaat uit 40 vragen, waar je er maximaal 12 fout van mag hebben om te slagen. Je hebt hiervoor een uur de tijd. Er bestaat ook een Basis VCA Groen. Hierbij is de literatuur meer gericht op de groene sector en bevat het VCA Basis examen ook een aantal specifiek groene vragen.

 2. VCA VOL
  Staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Zoals de benaming al aangeeft is dit diploma geschikt voor leidinggevenden. Daarnaast is dit ook de variant die zzp’ers in de bouw nodig hebben. De inhoud is gelijk aan de Basis VCA alleen uitgebreider. Het VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen waarvan je er minimaal 49 goed moet hebben om te slagen. Je hebt hiervoor 105 minuten de tijd.

 3. VIL-VCU
  Hierbij staat VIL voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden en VCU voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. VIL-VCU is dan ook bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden in een uitzendorganisatie. Voor deze doelgroep is het VIL-VCU certificaat verplicht. De inhoud van het VIL-VCU examen komt voor 95% overeen met de stof van de VOL-VCA. Het VIL VCU examen bestaat uit 70 vragen waarvan je er minimaal 49 goed moet hebben om te slagen. Je hebt hiervoor 105 minuten de tijd.

VCA examen
VCA-examens kunnen op papier of middels de computer worden afgenomen (CBT). In het laatste geval weet je direct of je bent geslaagd. Binnen 10 werkdagen na het behalen van het examen krijg je het diploma en pasje thuis gestuurd. Dit is een persoonsgebonden certificaat en is 10 jaar geldig. Het examen wordt afgenomen door 1 van de gecertificeerde VCA examenbureaus. Het certificaat wordt verstrekt door de Stichting Samenwerking voor Veiligheid (SSVV). Het slagingspercentage van het VCA examen ligt tussen de 70 en 90%.

Je kunt jezelf op de volgende manieren voorbereiden op het VCA examen.

 • Klassikale VCA cursus
  Voor de VCA Basis staat 1 dag training die afgesloten wordt met het examen. Je hoeft je dan niet in het bijzonder verder voor te bereiden. Voor de VCA VOL en VIL VCU kan je zowel een 1- als 2-daagse training volgen. Bij een 1-daagse training wordt geadviseerd om zelf vooraf of het boek door te nemen of een e-learning te volgen. Je kunt ook online een aantal proefexamens maken ter voorbereiding.

 • VCA zelfstudie met boek of e-learning
  Natuurlijk kan je ook middels zelfstudie jezelf op het examen voorbereiden. Hiervoor kan je het examen boeken met daarbij een boek of e-learning module. Je kan het VCA examen ook oefenen door online een proefexamen te maken.

Incompany training VCA
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de VCA-training wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in-company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!