Anderen zoeken vaak naar:
Datawarehouse

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 10)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus database management

Wat is databasemanagement?
Databasemanagement is het gestructureerd beheren van grote hoeveelheden informatie in een database. Een database is een databank waar gegevens digitaal opgeslagen staan in een groot archief. Dit archief wordt veel gebruikt voor marktonderzoek, procesverbetering of marketingdoeleinden. Binnen de overheid, wetenschap, financiële organisatie en grotere bedrijven worden databanken veel geraadpleegd. Met databasemanagement wordt gezorgd dat deze gegevens structureel worden ingevoerd en ten alle tijden toegankelijk blijft. Om te zorgen dat databases niet verouderen of zelfs achterhaald worden is het belangrijk dat deze actueel blijven en onderhouden worden. Nieuwe gegevens worden geüpdatet en verkeerde of oude data dient te worden verwijderd. Al dit werk wordt gedaan door een datamanager. Het werken met databases kan erg geavanceerd zijn en er is dus veel kennis en vaardigheden nodig hoe bestanden juist moeten worden gearchiveerd. Hiervoor is het mogelijk om een cursus databasemanagement te volgen.

Het is mogelijk om op je eigen manier te leren: klassikaal, e-learning of in overleg.
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische kennis en vaardigheden. De docent zal uitgebreid tijd hebben voor praktijkvragen.

 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen. Met Elearning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Tijdens de training leer je hoe je georganiseerd data verwerkt in een database. Je krijgt een introductie in big data en leert de basiskennis voor data management. De cursus database management is bedoeld voor mensen die op regelmatige basis te maken hebben met data management en geïnteresseerd zijn in het werken met databases. De training is gericht op mensen die een functie hebben als data manager, data analist, onderzoeker, programmeur, projectmanager of medewerker op een financiële afdeling. Met een cursus leer je hoe je moet werken met een databasesysteem en krijg je vaardigheden in het beheren van gegevens. Daarnaast komen tijdens de cursus de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie in informatiekunde
 • Ontwerpen van een database
 • Entity Relationship Modeling principes
 • Het combineren van gegevens
 • SQL server gebruiken in database
 • Attributen, Datatypes en metadata
 • Data Warehousing

Microsoft Technology Associate (MTA)
Om aan te tonen dat je beschikt over de kennis en vaardigheden om op professioneel niveau te werken met databases is het mogelijk om een Microsoft Technology Associate examen te maken. Bij verschillende opleiders op Edubookers is het mogelijk om een MTA Examen te maken. Tijdens de cursus wordt je voorbereidt op de toets en kun je het certificaat ontvangen.

Incompany training databasemanagement
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus databasemanagement wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!