Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 135)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Microsoft SQL Server

Wat is Microsoft SQL Server?
Het databasebeheersysteem Microsoft SQL Server (afkorting MSSQL) is een databasebeheersysteem dat is ontwikkeld door Microsoft. Het databasesysteem draait op de taal SQL (Structured Query Language), dit is de meest voorkomende databasetaal. Het Microsoft SQL Server databasesysteem wordt gebruikt bij relatief eenvoudige databases. Deze zijn het meest voorkomend bij bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan een klein tot middelgroot databasesysteem. Een cursus Microsoft SQL Server is handig voor mensen die meer te weten willen komen over het aanpassen, exporteren en inzage van databasegegevens.

Er zijn verschillende niveaus Microsoft SQL Server cursussen:
 1. Basis
  Wil je een cursus SQL voor beginners volgen? De basiscursussen Microsoft SQL Server zijn geschikt voor mensen die kennis willen maken met de werking van een SQL-databasesysteem. Tijdens de trainingen worde basisonderwerpen behandeld als:

  - Wat is SQL?
  - De werking van het beheren van data
  - Aanmaken van tabelstructuren
  - Inleiding van SQL en de basisprincipes
  - Sorteren en filteren van gegevens

 2. Associatie
  Tijdens de gevorderde Microsoft SQL Server cursussen wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden die het databasebeheersysteem heeft te bieden. Daarbij komen gevorderde onderwerpen aan bod als:

  - Geavanceerde Joins
  - Verschillen in SQL tussen databasesystemen
  - Combineren van gegevens uit meerdere tabellen
  - Operatoren voor strings
  - Hiërarchisch selecteren
  - SET operatoren

 3. Expert
  Het Microsoft SQL Server expert niveau is er voor cursisten met een ruime ervaring en kennis van SQL-databasesystemen. De expert trainingen gaan o.a. dieper in op het implementeren en configureren van datamodellen en -rapporten. De expert cursussen bestaan uit onderwerpen als:

  - Advanced Querying Microsoft
  - Maintaining Database Integrity and Performace
  - Gebruikersbeheer
  - Beheer SQL Server met PowerShell scripting
  - Automatisering van taken

Microsoft certificerings-examens
Binnen Microsoft SQL Server komen de volgende Microsoft certificeringen voor.

 • 20-461 Querying Microsoft SQL Server 2012/2014 (70-461)
 • 20-462 Administering Microsoft SQL Server 2012/2014 Databases (70-462)
 • 20-463 Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012/2014 (70-463)
 • 70-464 Developing Microsoft SQL Server 2012/2014 Databases (70-464)
 • 70-465 Designing Database Solutions for Microsoft SQL Server (70-465)
 • 70-466 Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server (70-466)
 • 70-467 Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server (70-467)

Voor wie
De Microsoft SQL Server trainingen zijn bedoeld databasegebruikers, data-analisten, systeembeheerders, infrastructuur specialisten en programmeurs die zich bezighouden met Microsoft SQL Server, ORACLE, Microsoft Acces, MySQL, IBM DB2. De cursussen worden aangeboden voor beginnende- en ervaren databasegebruikers.

SQL servers en Service Packages
Er zijn verschillende versies Microsoft SQL Servers, de aftrap begon ooit met SQL Server OS/2. Tegenwoordig wordt er het meeste gebruik gemaakt van de SQL Servers; 2008, 2008R2, 2012 en 2014. De Service Packages (afkorting SP) verschillen per MSSQL-server, daarbij is de voorwaarde dat elke nieuwe Service Package de inhoud en verbeteringen van de voorgaande versies meeneemt in de nieuwe versie. Huidige versies:

Leerdoelen
Het doel van de Microsoft SQL Server trainingen is om zowel ervaren als onervaren IT-professionals meer kennis bij te brengen op het gebied van Microsoft SQL Servers. Tijdens de opleidingen leer je dingen als het opstellen van query’s, veranderingen aanbrengen in logsystemen websitegegevens en het maken van back-ups.

Certificaten
Na het succesvol afronden van een Microsoft SQL Server training, is het mogelijk om certificaten te behalen. Met de SQL-certificeringen toon je aan dat je de juiste kennis en vaardigheden bezit op het gebied van ontwerpen, samenstellen en onderhouden van SQL-databases. Je kunt een Microsoft SQL Server certificaat behalen op beginners-, associate- en expert niveau.

 • Beginners: MTA (Micrososft Technology Associate)
  Wanneer je slaagt voor een Micrososft SQL Server basiscursus ontvang je het MTA-certificaat en ben je een erkend Microsoft Technology Associate. Dit certificaat is te behalen door het afleggen via een van de volgende MTA-examen certificeringspaden; IT-infrastructuur, Database of Developer.  Het certificaat telt als bewijs waarmee je aan kunt tonen dat je de basisbeginselen van MSSQL beheerst.

 • Assosicate: MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate)
  Wanneer je slaagt voor een Microsoft SQL Server basiscursus ontvang je het certificaat MCSA: SQL Server (Microsoft Solutions Associate). Daarmee bezit je de vereiste kennis om als databaseontwikkelaar of databaseanalist aan de slag te gaan.

 • Expert: MCSE (Micrososft Certified Solutions Expert)
  Wanneer je slaagt voor een Microsoft SQL Server Expert cursus ontvang je het MCSE-certificaat (Microsoft Certified Solutions Expert). Dit certificaat is de wereldwijde erkende standaard voor IT-professionals. Afhankelijk van de gekozen cursus richting ontvang je een MCSE: Data Platform of MCSE: Business Intelligence.

Je kunt op de volgende manieren een Microsoft SQL Server cursus volgen.

 • Klassikaal
  De meeste Microsoft SQL Server cursussen worden klassikaal aangeboden, daarbij staat een interactie tussen de cursist en zijn medecursisten centraal. Het voordeel van de klassikale cursussen is dat cursisten onderling ook kennis uit kunnen wisselen en samen casussen op kunnen lossen.

 • E-learning
  Het voordeel van een E-learning cursus Microsoft SQL Server is dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie, hierdoor zijn deze cursussen flexibeler te volgen dan klassikale cursussen. Heb je vragen bij welk type cursus bij je past? Neem dan contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.
      
Incompany training Microsoft SQL Server
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Microsoft SQL Server wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!