Anderen zoeken vaak naar:
.NET
Microsoft Visual C#.NET
ASP.NET

Sorteren op:
Relevantie
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Microsoft Visual Basic 6/.NET

Wat is Microsoft Visual Basic 6? 
Visual Basic is een programmeertaal en onderdeel van het programma Visual Studio, Visual Basic werkt op het .NET Framework en stelt developers instaat om applicaties te bouwen voor het Web, Windows en Mobile devices. De cursist leert in een Microsoft Visual Basic 6 cursus om op een gestructureerde wijze applicaties te schrijven, gebruikersinterfaces te ontwerpen en fouten op te sporen. Daarnaast komen ook belangrijke onderwerpen aan bod zoals object-oriented programming en het maken van arrays met objecten.

Er zijn twee niveaus Visual Basic cursussen:
 • Voor beginners
  In een Visual Basic cursus voor beginners leert de cursist wat de mogelijkheden zijn van Visual Basic en wat het .NET Framework is. Onderstaande onderwerpen komen in de beginnersmodules aan bod:

  • Visual Basic kansen en ontwikkelingen
  • Het creëren van je eerste Windows Store applicatie
  • Een doorloop aan de hand van Windows forms
  • De Visual Studio ontwikkelomgeving

 • Voor gevorderden
  De gevorderde Visual Basic cursussen vereisen meer voorkennis van de cursist en gaan dieper in op de eerdergenoemde materie. De benodigde voorkennis wordt aangegeven per cursus, we raden aan om dit altijd te controleren voor aanvang van de cursus. Onderwerpen die aan bod komen in de gevorderden cursussen zijn:

  • Solutions en debugging met Visual Studio.NET
  • Arrays met object gebruiken en manipuleren
  • Het opbouwen van een applicatie vanaf scratch
  • Working with Classes
  • Advanced Methods

Voor wie
De cursussen Microsoft Visual Basic 6 zijn geschikt voor ervaren en onervaren IT-professionals zoals software- en (web)applicatieontwikkelaars. Maar kunnen ook interessant zijn voor mensen die kennis op willen doen van webtechnologie o.b.v. .NET.  

Visual Basic voor Applicaties
Met VBA (Visual Basic for Applications) is het mogelijk om processen binnen het softwarepakket van Microsoft Office te automatiseren en uit te breiden. Hierdoor leer je om sneller, efficiënter en eventueel geautomatiseerd te werken met bijvoorbeeld Word of Excel. VBA wordt ook wel de programmeertaal van het Microsoft Officepakket genoemd. In een cursus Visual Basic voor Applications komen onderwerpen aanbod als:

 • Het ontwikkelen van functies
 • Testen van procedures
 • Structuur van een VBA-procedure
 • Het werken met verschillende typen variabelen
 • Automatiseren van processen

Leswijze
De trainingen Microsoft Visual Basic 6 bestaan uit theoretische met aansluitende praktische casussen, hierdoor ben je als cursist verzekerd van praktische kennis en ervaring welke je (vaak) direct toe kunt passen in de praktijk.

Je kunt een cursus Microsoft Visual Basic op de volgende manieren volgen:
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische vaardigheden. Je kan gebruik maken van je eigen laptop of eventueel van een pc op locatie. De docent zal tijd hebben voor praktijkvragen.

 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een onlinecursus te volgen. Met E-learning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Certificaten
Het verschilt per gevolgde cursus of je een certificaat ontvangt na het afronden van de betreffende cursus, cursisten ontvangen vaak wel een bewijs van deelnamen.

Na de cursus
Met een cursus Microsoft Visual Basic leer je om te programmeren in Visual Basic, wat draait op het .NET framework van Microsoft. Na de cursus is de cursist instaat om applicaties te bouwen, fouten op te sporen en verbeteringen aan te brengen.

Voorkennis
Voor de meeste Microsoft Visual Basic cursussen is een gedegen basiskennis van VB.NET en het Microsoft.NET-platform vereist. In hoeverre je voorkennis nodig hebt is afhankelijk van het niveau van de Microsoft Visual Basic training.

Incompany training Microsoft Visual Basic 6
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Microsoft Visual Basic 6 wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!