Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 637)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Communicatie trainingen

Wat is Communicatie?
Communicatie is een breed onderwerp. Enerzijds is er verbale communicatie, anderzijds non-verbale communicatie. En een woordenwisseling kan zowel mondelijk als op papier worden gevoerd. In elke situatie hangt het er maar net vanaf wie je tegenover je hebt: iedere gesprekspartner en elk gespreksonderwerp vereisen weer een andere aanpak.

Effectief communiceren kan je helpen om verschillende communicatietechnieken toe te passen en je gespreksvaardigheden te verbeteren. Denk hierbij niet alleen aan spreekvaardigheden: goed luisteren en de juiste vragen stellen vallen ook onder gespreksvaardigheden. Ook het gebruik van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen is een (non-verbale) gespreksvaardigheid. Indien je een gesprek over de telefoon voert, of schriftelijk communiceert, is het gebruik van verbale communicatietechnieken nog belangrijker; je gesprekspartner kan immers geen non-verbale signalen oppakken. Wie deze technieken op de juiste manier in weet te zetten, kan een gesprek laten verlopen zoals zij of hij wenst. Je kunt een gesprekspartner op deze manier onbewust beïnvloeden.

Er zijn verschillende beïnvloedingsstijlen die je zowel in privé- als werkomstandigheden in kunt zetten. Deze kunnen in onderhandelingen, vergaderingen of discussies hun vruchten afwerpen. Eén van de manieren waardoor je iemand kan beïnvloeden is overtuiging. Dit begint altijd bij jezelf: indien jij voor honderd procent achter een argument staat is het makkelijker om te zorgen dat een ander meegaat in je uitspraak. Door het gebruik van de juiste beïnvloedingsstijlen verbeter je je persoonlijke effectiviteit en resultaatgerichtheid. Dit kan van groot effect zijn op het uiteindelijke resultaat van een sollicitatie- of beoordelingsgesprek, een onderhandeling, een vergadering of een presentatie.

Het geven van een presentatie is al een kunst op zich. Uit onderzoek is gebleken dat presenteren voor een groep een van de grootste angsten is van de mens. Dit hoeft echter niet eng te zijn: je kan leren hoe je tijdens de presentatie kan ontspannen, hoe je de druk en de angsten vooraf kan verminderen en welke houdingen je aan kan nemen. Daarnaast kan je ook leren om met bijvoorbeeld Powerpoint of Prezi een creatieve presentatie te maken. Powerpoint is een programma dat gebruikmaakt van dia's waarop je naar eigen inzicht steekwoorden, teksten of afbeeldingen kan neerzetten om je presentatie te verduidelijken. Prezi maakt geen gebruik van dia's, maar van één canvas waarin je in kan gaan op verschillende onderdelen.

In het geval van schriftelijke of telefonische communicatie zijn ook andere communicatietechnieken vereist. Bij schrijven draait het onder meer om je tekstopbouw; hoe zet je een vlotte tekst in elkaar? Indien je veel moet schrijven voor je werk, dan is het belangrijk dat je goed zakelijk kan schrijven. In staat zijn om je schriftelijk uit te drukken en overtuigend over te komen is dan een groot pluspunt. Uiteraard is het ook niet onbelangrijk om je brieven in correct Nederlands te schrijven. Telefoneren is een vaardigheid die vaak wordt gevraagd van bijvoorbeeld receptionisten of verkopers. Daarbij draait het niet alleen om het opnemen van de telefoon, je moet voor je gesprekspartner ook professioneel overkomen en vriendelijk blijven. Omdat je telefonisch communiceert kan het moeilijker zijn om erachter te komen wat je gesprekspartner precies bedoelt. Indien je een lastige (boze) klant aan de lijn hebt, is het misschien niet altijd makkelijk om je kalmte te bewaren. Je kan echter leren hoe je moet reageren op agressie; geduldig blijven is erg belangrijk.

Cursussen Communicatie
Edubookers biedt binnen het vakgebied Communicatie  het grootste aanbod aan trainingen en cursussen aan. Natuurlijk met de beste prijsgarantie. Hieronder staan de belangrijkste onderwerpen binnen Communicatie.  


Communicatiecursussen klassikaal en incompany
Een Communicatietraining kan je klassikaal, incompany of als e-learning volgen.

Klassikale Communicatiecursus
Tijdens een klassikale Communicatiecursus zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische vaardigheden. De docent zal tijd hebben voor praktijkvragen.

Incompany training Communicatie
Wanneer je met meerdere mensen van één organisatie een training Communicatie wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training incompany te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf vier personen. Je kan op Edubookers een incompany aanvraag indienen, waarbij wij je maximaal drie offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!