Sorteren op:
Relevantie
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Zakelijke Brieven

De tijd dat de typiste alle zakelijke correspondentie verzorgde ligt ver achter ons. Het is nu vanzelfsprekend dat iedereen zelf e-mails, aanbestedingen, brieven en rapporten schrijft. Vaak gaat dat goed en een enkel foutje wordt graag over het hoofd gezien. Niet helemaal terecht omdat slecht geformuleerde zinnen en taalfouten het imago van uw bedrijf schade kan toebrengen. 

Je correspondentie is ook je visitekaartje
Ondanks of dankzij de korte en snelle communicatie is schriftelijke communicatie in het werk en binnen je bedrijf belangrijker dan ooit. Een vlotte, zakelijke brief, een duidelijk e-mail bericht of een klantgerichte en correcte offerte geeft een professionele uitstraling aan je bedrijf. Met elke mail laten medewerkers behalve een specifieke boodschap ook een bepaalde indruk achter. Daartegenover staat dat een brief of een e-mail met slecht geformuleerde zinnen en taalfouten, het imago van je bedrijf schade kan toebrengen.

Naar mijn inschatting wordt er in het werk eerder aandacht gegeven aan het gesproken woord dan het geschreven woord. Dat is jammer want er is heel gemakkelijk winst te behalen met goede zakelijke correspondentie. Denk maar eens aan de klantgerichte offerte die de juiste snaar weet te raken bij de klant, een overzichtelijke zakelijke brief of een korte mail met een afgestemde tone of voice.

Wat meer gerichte aandacht voor wat je schrijft en hoe je schrijft kan je al snel ideeën voor verbetering opleveren. Die aandacht mag er ook zijn voor medewerkers die dagelijks persoonlijke correspondentie voeren terwijl dit niet tot de kerntaak van hun werk behoort. De technicus die rapporteert, de projectleider die een projectplan oplevert en de verkoper die een klantrelatie een mail stuurt.

Wat in ieder geval helpt en houvast en sturing geeft zijn een ‘bedrijfs-etiquette ‘ en standaarden en formats. 

Bron: