Anderen zoeken vaak naar:
Functioneringsgesprekken
Gesprekstechnieken

Sorteren op:
Relevantie
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus slecht nieuws gesprekken

Inleiding
Soms moet je, als leidinggevende, een medewerker wijzen op de regels van de organisatie als hij/zij het daar niet zo nauw mee neemt. We spreken in dat geval van een ‘correctiegesprek’. En soms moet je een stap verder gaan; je moet slechtnieuws brengen, bij voorbeeld omdat;

  • het bepaalde tijd contract van een collega niet wordt omgezet in een definitieve aanstelling,
  • de verwachte promotie van een medewerker niet door gaat,
  • een leerling, ondanks het vele harde blokken, toch gezakt is voor het examen,
  • een collega moet worden overgeplaatst, vanwege een reorganisatie.
  • We spreken in deze gevallen van een ‘slechtnieuwsgesprek’.

Het doel van een slechtnieuwsgesprek
Het doel van dit type gesprek is het vertellen van een bericht dat voor een ander slecht nieuws bevat. Aan een slechtnieuwsgesprek zijn twee voorwaarden verbonden:

  • Degene die het slechte nieuws vertelt moet 100% zeker zijn van de juistheid van het slechte nieuws.
  • De brenger van het slechte nieuws moet weten én uitdragen dat de boodschap onherroepelijk is. De ontvanger van het slechte nieuws moet meteen begrijpen dat hij/zij niet onder het bericht uit kan, de situatie is niet veranderbaar.


Slechtnieuwsgesprek

Het ontvangen van slechtnieuws is heel vervelend en frustrerend. Het brengen van slechtnieuws kan dit ook zijn. Maar het wordt allemaal nog vervelender als het gesprek zelf voor beide partijen onbevredigend verloopt. Een slechtnieuwsgesprek moet je goed voorbereiden en goed plannen.
Het gesprek kent een vast stramien;

  • klap uitdelen,
  • reactie opvangen,
  • het (laten) oplossen van problemen. 


De beste voorbereiding die jij jezelf kunt geven is het oefenen van slechtnieuwsgesprekken in een veilige omgeving. Dit doe je bij voorbeeld door een training ‘slechtnieuws- en correctiegesprek’ te volgen.

Incompany training slecht nieuws gesprekken
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus slecht nieuws gesprekken wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in-company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!

Bron: