Anderen zoeken vaak naar:
Hoogwerker
Stapelaar
Heftruckcertificaat

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 30)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Reachtruckcertificaat

Wat is een reachtruckcertificaat?
De reachtruckcursus is een training waarmee chauffeurs veilig en verantwoord leren om te gaan met een reachtruck en de omgeving. De chauffeur krijgt tijdens deze cursus training in verschillende manoeuvres, rij- en bedieningsvaardigheden en leert het theoretische aspect van alle wetten en regels. Het is verplicht dat je als chauffeur instructie hebt gehad om een reachtruck te mogen bestuderen en met een reachtruckcursus wordt voldaan aan de eisen die vanuit de Arbowet en de verzekeringsmaatschappij worden gesteld. Het is dan ook niet toegestaan om met een heftruckcertificaat een reachtruck te besturen, hiervoor is specifiek een instructie over de reachtruck vereist.

Er zijn twee typen heftruckcursussen:

  1. Reachtruckcertificaat Basis
    Tijdens de reachtruckcursus leren cursisten hoe zijn een reachtruck moeten besturen. Daarnaast leren ze natuurlijk hoe ze op een veilige manier rekening moeten houden met hun omgeving en schaden weten te voorkomen. De inhoud van de cursus bestaat uit twee delen: een praktisch en een theoretisch onderdeel. Tijdens het praktisch onderdeel krijgt de chauffeur training in verschillende manoeuvres en leert te rijden in zijwaartse richting. Bij het theoretische onderdeel krijgt de chauffeur scholing in alle wetten en regels die komen kijken bij het besturen van een reachtruck. Zo leren ze de veiligheidsvoorschriften en eisen die worden omschreven in de Arbowetgeving. De minimale leeftijd die wordt gevraagd voor het behalen van een reachtruckcertificaat kan per opleider verschillen. Om de kennis en vaardigheden van de chauffeur te toetsen voor deze het certificaat krijgt overhandigd zal er eerst zowel een theorie- als praktijkexamen moeten worden behaald. Wanneer deze beide positief zijn behaald wordt het certificaat overhandigd. Dit certificaat is geldig voor een duur van 5 jaar.

  2. Reachtruckcertificaat Herhaling
    Indien het reachtruckcertificaat bijna is verlopen dient het diploma te worden verlengd om te zorgen dat de geldigheid van het certificaat wordt behouden. Tijdens de reachtruckherhalingscursus krijgt de chauffeur opnieuw training in zijn praktische vaardigheden en wordt de theorie behandeld. Met het theoretisch onderdeel worden de wetten en regels nogmaals besproken en zo is de chauffeur up-to-date van alle veiligheidsvoorschriften en eventuele wijzigingen in de Arboregelgeving. Met het verlengen van je reachtruckcertificaat wordt voldaan aan de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Uiteindelijk zal de kennis en vaardigheden worden getoetst door middel van een examen. Nadat de toetsen zijn behaald wordt het certificaat verlengd met 5 jaar.

Incompany training reachtruckcertificaat
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de reachtruckcursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in-company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!