Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 726)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Juridische cursussen

Wat zijn juridische trainingen?
Als het gaat om de juridische sector denken mensen algauw aan de advocatuur. Dat is echter maar één zijde van deze beroepssector. Er zijn vele andere beroepen waarin je ook met het recht te maken kunt of zult hebben.

Voor veel bedrijven is het van belang om goed te kunnen aanbesteden. Het doel van aanbesteden is om op een juiste manier tot een contract tussen leverancier en opdrachtgever te komen. Voor die laatste is het daarbij van belang om de geschikte leverancier (gekeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding) te vinden. Bij het maken van zo’n contract moet er gelet worden op de voorwaarden, zodat de continuïteit gegarandeerd kan worden. Het contractmanagement houdt zich bezig met dit kennisgebied. Voor wie actief is op het gebied van aanbesteden en contracten is het echter ook raadzaam om op de hoogte te blijven van het aanbestedingsrecht en mededingingsrecht. Wie de wetsregels op dit vlak niet na weet te komen kan grote gevolgen verwachten. De regels veranderen continu, het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven. Voor bijvoorbeeld bedrijfsjuristen, maar ook voor professionele inkopers kunnen dit zeer nuttige onderwerpen zijn.

Een ander onderwerp voor bedrijven op juridisch gebied is compliance. Kortgezegd gaat dit erom dat bedrijven werken volgens de huidige regelgeving. Compliancemedewerkers dragen eraan bij dat het bedrijf binnen de wet blijft werken. Vooral financiële instellingen en instellingen die daar op bepaalde gebieden overeenkomsten mee vertonen (o.a. pensioenfondsen) hebben te maken met compliance.

Wat eveneens onder de juridische sector valt, is het notariaat. Naast notarissen zijn hier ook advocaten bij betrokken. Zij houden zich bezig met verschillende onderwerpen in zowel de zakelijke als de private sector. Denk hierbij aan onder meer arbeidsrecht (betrekkingen tussen werkgevers en werknemers), fiscaal recht (alles wat te maken heeft met belastingen), huurrecht (alles omtrent huur en verhuur van huizen, maar ook voertuigen of machines) en personen- en familierecht (bijvoorbeeld huwelijken, adopties en echtscheidingen). Niet alleen notarissen en advocaten hebben profijt van kennis op een bepaald gebied. Zo hebben makelaars ook veel aan kennis op het gebied van huurrecht, terwijl het voor medewerkers in de jeugdzorg nuttig kan zijn om meer te weten over personen- en familierecht.

In Nederland zijn de bekendste advocaten (denk aan Geert-Jan Knoops, Gerard Spong of vroeger Bram Moszkowicz) actief in het strafrecht. Het draait hierbij – zoals de naam al aangeeft – om strafbaar gedrag van een individu. Het proces van de bestraffing (indien de verdachte schuldig is) staat in het strafrecht centraal. Kennis van de wet (welke feiten zijn strafbaar en welke straf hoort daarbij) valt onder het strafprocesrecht en is voor zowel strafrechtadvocaten als juristen van essentieel belang.

Behalve de eerder genoemden rechtsgebieden als arbeidsrecht of strafrecht, biedt Edubookers cursussen aan op nog veel meer andere gebieden, waaronder, maar niet beperkt tot bouwrecht (alles omtrent bouwprocessen, met daarin ook aannemings- en architectenrecht), civiel recht (over geschillen op persoonlijk en zakelijk vlak), erfrecht (regelingen omtrent erfenissen), ondernemingsrecht (rechten en plichten van ondernemingen), sociaal zekeringsrecht (alles omtrent de sociale zekerheid; onder meer arbeidsongeschiktheid, pensioenen, studiefinanciering en uitkeringen) en vreemdelingenrecht (asielzoekers, migranten, verblijfsvergunningen).

Volgens de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) moeten advocaten jaarlijks minstens twintig opleidingspunten (ook wel NOvA-punten) behalen om de kennis op hun vakgebied op peil te houden. Elk gevolgd uur van een juridische cursus staat hierbij voor één punt. Wel worden er enkele eisen aan de cursus gesteld; zo moet deze bijvoorbeeld van academisch niveau zijn, met kundige docenten, en moet de meerderheid van de deelnemers advocaat zijn. Uiteraard moet er ook een bewijs van deelname zijn om de uren mee te laten tellen.

Juridische cursussen klassikaal en incompany
Edubookers biedt binnen het vakgebied Juridisch het grootste aanbod aan trainingen en cursussen aan. Natuurlijk met de beste prijsgarantie. Een juridische training kan je klassikaal, incompany of als e-learning volgen.

Klassikale juridische cursus
Het soort cursus hangt in de juridische sector af van het onderwerp. Bij veel opleidingen wordt er eerst een stuk theoretisch kader behandeld, gevolgd door discussies en praktisch aansluitende casus. Vaak wordt hierbij gewerkt in groepsverband; cursisten hebben zo de mogelijkheid om onderling kennis uit te wisselen en te discussiëren over de casus.

Incompany juridische training
Wanneer je met meerdere mensen van één organisatie een juridische training wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training incompany te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf vier personen. Je kan op Edubookers een incompany aanvraag indienen, waarbij wij je maximaal drie offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe je in-company aanvraag!