Anderen zoeken vaak naar:
Agile Scrum Foundation
Agile Scrum Practitioner
SAFe Agile

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 113)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Agile

Wat is Agile?
Agile Project Management is een methode voor projectmanagement. Met deze methode wordt ervan uitgegaan dat de omstandigheden van een project nog kunnen veranderen. Met Agile worden projecten opgedeeld in korte sprints met overzichtelijke periodes van 2 tot 4 weken. Het werken met Agile zorgt ervoor dat een projectteam in staat is om gewijzigde wensen van de klant snel aan te passen binnen een project. Agile is een verzameling methodes, dus binnen een project kunnen meerdere methodes met elkaar worden gebruikt. Deze methoden hebben dezelfde basisprincipes en zijn vastgelegd in het Agile Manifesto. Dit zijn onder andere:

 • DSDM (Dynamic Systems Development Method)
 • RUP (Rational Unified Process)
 • Extreme Programming (XP)
 • Scrum

Agile en Scrum
Scrum is een flexibele projectaanpak van Agile, waarmee sneller en beter resultaat wordt behaald. De term Scrum is afkomstig van rugby, waar met een scrum het team samen een doel probeert te bereiken. Met de methode van Scrum kan er worden ingespeeld op de wensen van de opdrachtgever die nog niet zeker weet wat hij/zij wil en zijn eisen daardoor nog kan aanpassen. Scrum werkt met drie rollen: Het scrumteam, een Product Owner en de Scrum Master.

Er zijn twee typen Agile cursussen:
 1. Agile Foundation
  Met de cursus Agile Foundation worden de basisbegrippen en technieken van Agile uitgelegd. De cursus is er voor projectmanagers, productontwikkelaars of opdrachtgevers die regelmatig aan projecten deelnemen of projecten begeleiden. Met een training Agile Foundation leer je projecten flexibel te organiseren door middel van korte sprints. Na de cursus ben je in staat om de theorie van Agile Foundation toe te passen in je eigen organisatie. Tijdens de cursus Agile leer je onder andere over de volgende onderwerpen en tools:

  - Wat is Agile? Wat is Scrum?
  - Agile-stromingen
  - Stappen binnen een Agile-project
  - Het waterval model

  Aan het einde van een cursus Agile Foundation wordt een theoretisch examen afgelegd voor het behalen van een Agile Foundation certificaat. Dit betreft een door APMG- of EXIN-erkend certificaat. Het examen bestaat uit een meerkeuzetoets met 60 examenvragen, waarvan ten minste 30 vragen (50%) juist moeten worden beantwoord. Voor het examen heb je in totaal 60 minuten de tijd.

 2. Agile Practitioner
  De cursus Agile Practitioner is het vervolg van Agile Foundation. Om je te mogen inschrijven voor het Practitioner examen is het hebben van een Agile Foundation certificaat vereist. Tijdens de training Agile Practitioner leer je te werken met de verschillende methoden van Agile en leer je ze toe te passen binnen een organisatie. De cursus is er voor ontwikkelaars, projectmanagers of anderen die Agile willen toepassen in hun organisatie. Gedurende de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  - Agile Rollen
  - Agile Projectmanagement processen
  - Plannen volgens Agile methodiek
  - Agile Stakeholders

  Na afloop van de cursus Agile Practitioner wordt er een theoretisch examen gemaakt voor het ontvangen van een Agile Practitioner certificaat. Dit betreft een door APMG- of EXIN-erkend certificaat. Het examen bestaat een ‘objective testing’ toets, waarbij het gebruiken van het handboek is toegestaan. In het examen worden 4 vragen gesteld, waar per vraag in totaal 15 punten kan worden verdiend. Om het examen met een positief resultaat te halen heb je tenminste 30 punten (50%) nodig om te slagen. Hiervoor heb je in totaal 2 uur de tijd.

Daarnaast is het mogelijk om op je eigen manier te leren: klassikaal, e-learning of een combinatie van beide.
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische vaardigheden. De docent zal tijd hebben voor praktijkvragen.

 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen. Met Elearning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Incompany training Agile
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Agile wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe je in-company aanvraag!