Sorteren op:
Relevantie
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

HACCP

Bederf ligt op de loer. De wet schrijft voor dat bedrijven die voedsel produceren alle mogelijke risico’s moeten beschrijven die van invloed kunnen zijn op de voedselveiligheid. Deze risico’s worden beschreven in een voedselveiligheidsplan.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Controle Points) is een preventief voedselveiligheidsplan. Met HACCP loopt een bedrijf de hele keten na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel en gezondheidsrisico’s. Vervolgens geven ze aan hoe de daaraan verbonden risico’s worden beheerst, waardoor de veiligheid van de producten wordt geborgd. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken voorkomen hiermee dat de voedselveiligheid van ons eten in gevaar komt.

De woorden in Hazard Analysis and Critical Control Point geven weer waar het voor staat:
Een ‘Hazard’ is een gevaar dat in een product aanwezig kan zijn en vervolgens een bedreiging voor de gezondheid van de consument kan vormen. Deze gevaren kunnen worden ingedeeld in:

  • Microbiologische gevaren
  • Chemische gevaren
  • Fysische gevaren


‘Analysis’ staat voor het analyseren van de mogelijke aanwezige gevaren. Er moet een inschatting gemaakt worden van het risico. Het risico is een combinatie van de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor de gezondheid als dit zou gebeuren. ‘Critical Control Points’ zijn punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om een gevaar te voorkomen, of terug te brengen tot een acceptabel niveau.

In het beheersen van bovenstaande aspecten van voedselveiligheid spelen medewerkers een belangrijke rol. Hygiënisch werken, maar ook het herkennen van mogelijke voedselveiligheidsgevaren zijn van groot belang om besmettingen te voorkomen. Kennis van HACCP en het belang van de persoonlijke en bedrijfshygiëne geeft een goede basis om de risico’s op de werkvloer te beheersen.

Bron: