Anderen zoeken vaak naar:
ITIL Foundation
ITIL Service Manager
ITIL Practitioner

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 93)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus ITIL

Wat is ITIL?
De afkorting ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en is een benadering voor IT-beheer, die ontwikkeld door Office of Government (OGC) in opdracht van de Brits Overheid. ITITL is geen methode, maar een verzameling modellen, concepten en processen die het inrichten en beheren van IT Service Management verbeteren. In de derde versie van ITIL (ITIL v3) worden processen en functies omschreven, die weer zijn onderverdeeld in sets. De vijf sets van ITIL v3 zijn:

 • Service Strategy
 • Service Design
 • Service Transition
 • Service Operation
 • Continual Service Improvement (CSI)

Voor een ITIL-certificering zijn er vijf verschillende certificeringsniveaus:
 1. ITIL Foundation
  Met een certificaat in ITIL Foundation heb je het gewenste niveau voor het werken met servicemanagement volgens de ITIL-benadering. Voor medewerkers die actief zijn binnen een ICT-organisatie is het wenselijk om te bezitten over een certificaat ITIL Foundation. Na het afronden van een ITIL Foundation cursus krijg je het ITIL Foundation certificaat overhandigd. De training ITIL Foundation zijn bedoeld voor bijvoorbeeld: IT-professionals, leidinggevende, managers, relatiebeheerders, consultants of IT-medewerkers. Tijdens de cursus leer je over de vijf kerndisciplines binnen ITIL. Daarnaast worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  - Voordelen van ITIL implementeren binnen een organisatie
  - Service Management processen en Service Lifecycle
  - Activiteiten en rollen binnen de Service Lifecycle
  - Componenten en de relaties tot Service Lifecycle
  - Invloedrijke factoren voor efficiëntie

 2. ITIL Practitioner
  Het ITIL Practitioner certificaat is het vervolg op een ITIL Foundation certificaat. Wanneer je het ITIL Practitioner certificaat wilt behalen moet je beschikken over een geldig ITIL Foundation certificaat. Met een ITIL Practitioner certificaat behaal je daarnaast ook nog 3 punten voor de ITIL Expert certificering.

  De cursus ITIL Practitioner is geschikt voor IT-professionals, leidinggevende, managers, relatiebeheerders of consultants. Tijdens de training ITIL Practitioner leer je o.a. de CSI-aanpak (Continual Service Improvement) en ITSM-richtlijnen in de praktijk. Tijdens de cursus ITIL Practitioner komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  - Toepassen van verandermanagement
  - Metingen en metrics voor serviceverbetering
  - IT Service Management concepten
  - Continual Service Improvement aanpak

 3. ITIL Intermediate
  Het ITIL Intermediate certificaat bestaat uit twee verschillende modules:

  - De ITIL Intermediate Lifecyle Modules, die bedoeld is voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de totale cyclus van een IT-product.
  - De ITIL Intermediate Capability Modules, die bedoeld is voor mensen die specifieke processen binnen het domein van IT-servicemanagement beheren. Deze module is prima vergelijkbaar met Practitioner trainingen.

  Voor je een cursus ITIL Intermediate gaat volgen moet je in het bezit zijn van een ITIL Foundation certificaat. Met een training ITIL Intermediate leer je o.a. wat de uitganspunten zijn van Service Design en welke tools hieraan bijdragen. De cursus ITIL Intermediate is geschikt voor IT-professionals, leidinggevende, managers, relatiebeheerders of consultants. Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  - De RACI-matrix (Responsible, Accountable, Consulted & Informed)
  - Activiteiten en technieken binnen Application Management
  - Activiteiten en technieken van Requirements Engineering
  - Uitganspunten van Business Service Management (BSM)
  - Uitganspunten van Service Oriented Architecture (SOA)

 4. ITIL Expert
  Met een certificaat in ITIL Expert kun je aantonen dat je binnen IT-servicemanagement een uitgebreide en diepgaande kennis hebt van de ITIL-benadering. Voor het behalen van een certificaat binnen de ITIL-certificering geldt een puntensysteem. Met dit puntensysteem heb je ten minste 22 punten nodig voor het behalen van een ITIL Expert certificaat. Na het behalen van een cursus ITITL Foundation heb je al 2 punten verdiend, waardoor je nog 20 vrije punten dient te behalen.

 5. ITIL Master
  Met een certificaat in ITIL Master heb je het hoogste niveau van certificering behaald binnen ITIL. Je bent in staat om ITIL binnen alle gebieden toe te passen. Om een ITIL Master certificaat te behalen moet je eerst een ITIL Expert certificaat hebben behaald en dien je ten minste 5 jaar actief zijn geweest als manager of leidinggevende in de IT-servicemanagement. Vervolgens zal er door middel van een schriftelijk en mondeling assessment je kennis in de ITIL-benadering worden getoetst.

Daarnaast is het mogelijk om op je eigen manier te leren: klassikaal, e-learning of in overleg.
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische vaardigheden. De docent zal tijd hebben voor praktijkvragen.

 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen. Met Elearning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Incompany training ITIL
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus ITIL wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!