Anderen zoeken vaak naar:
Lean Black Belt
Lean Orange Belt
Lean IT
Lean Yellow Belt
Lean Green Belt

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 95)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Lean Management

Wat is Lean?
Lean Management, oftewel Lean manufacturing is een filosofie om je organisatie en bedrijfsprocessen optimaal te laten verlopen met zo weinig mogelijk verspillingen. Daarnaast draagt Lean Management bij aan het verhogen van klanttevredenheid en flexibiliteit van de organisatie en zorgt het voor een duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat. Tijdens de cursus leer je de Lean technieken om verspillingen te herkennen en processen te verbeteren. Aan het einde van de cursus kun je een certificaat in Lean Management behalen.

Je kan een Lean certificaat halen om aan te tonen dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om Lean uit te oefenen. De certificering kan per opleider verschillen, maar wereldwijd zijn er aan aantal keurmerken voor Lean:

 • APMG (Agile Project Management Group)
 • LCS (Lean Competence System)
 • IILBC (International Independent Board for Lean Certification) 

Wat zijn nou de verschillen tussen Lean en Six Sigma?
Beide zijn methoden om bedrijfsprocessen effectiever en productiever te maken. De verschillen tussen Lean en Lean Six Sigma zijn:

 • Lean is afkomstig vanuit de bedrijfscultuur van autofabrikant Toyota. Het is een continu oplossingsgerichte manier van denken en werkt volgens het principe DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Control). Daarnaast richt Lean zich op snelheid en het reduceren van kosten. De basis voor de benadering van Toyota zijn de vier p’s: philosophy, process, people en problem solving.

 • Lean Six Sigma is ontstaan bij Motorola, maar is voornamelijk bekend geworden door het Amerikaanse bedrijf General Electric. Six Sigma is een projectmatig en probleemgerichte manier van denken en werkt volgens het principe PDCA (Plan, Do, Check, Act). Daarnaast legt Six Sigma de focus op het meetbaar maken van de kwaliteit in bedrijfsprocessen.

Er zijn vier typen cursussen voor Lean Management:

 1. Lean Yellow Belt
  De cursus Lean Yellow Belt is het eerste kennisniveau in de Lean methode, deze is er voor iedereen die iets wil weten over bedrijfsprocessen. Met een training Yellow Belt leer je over operationele processen binnen een organisatie en hoe je Lean technieken toe kan passen op Yellow Belt niveau. Na de training Lean Yellow Belt ontvang je een certificaat van deelname. De volgende tools komen tijdens deze cursus o.a. aan bod:

  - Denken in termen
  - Kaizen
  - 5 stappen van Womack (5S)
  - Simulatiegame
  - A3 methodiek

 2. Lean Orange Belt
  De cursus Lean Orange Belt is geschikt voor mensen die graag meer willen weten over Lean Management. Met deze cursus krijg je een introductie in de filosofie van Lean en meer inzicht in bedrijfsprocessen. Lean Orange Belt is het tweede kennisniveau in de Lean methode en is een tussenstap tussen de Yellow Belt en de Green Belt. Na deze training ben je in staat om door middel van tools volgens de Lean methode effectiever te werken. Na een training Lean Orange Belt wordt geen examen afgenomen, maar ontvangt een certificaat van deelname. Bij een cursus Lean Belt leer je o.a over de volgende onderwerpen:

  - Waarde voor de klant
  - Waardestromingen en verspilling beperken
  - Flow en pull technieken
  - Visueel management
  - PDCA (Plan, Do, Check, Act)
  - Poka Yoke

 3. Lean Green Belt
  Een cursus Lean Green Belt is voor mensen die bedrijfsresultaten willen verbeteren. Lean Green Belt is het derde kennisniveau in de Lean methode. Mensen die deelnemen aan de cursus kunnen actief zijn als teamleider, afdelingshoofd, manager, adviseur, consultant of projectmanager. Tijdens de training leer je de klant centraal te stellen, kwaliteitsmanagement en processen optimaliseren. Met praktische tools en technieken volgens de Lean methode ben je na de cursus in staat om zelfstandig veranderingen in gang te brengen. Aan het einde van de cursus zal er een theoretisch examen volgen voor het behalen van je certificaat. Tijdens de cursus Lean Green Belt komen o.a. de volgende facetten aan bod:

  - De 8 vormen van verspilling
  - Toyota Production System
  - Value Stream Mapping
  - PDCA (Plan, Do, Check en Act)
  - Implementatie plan
  - 5S Werkplek Organisatie

 4. Lean Black Belt
  Met de cursus Lean Black Belt leer je verschillende real-life cases en oefeningen die je kan toepassen in het verbeteren van processen. De graad van Black belt geeft het niveau aan van kennis en vaardigheden om projecten te leiden en te managen. Lean Black Belt is het laatste kennisniveau in de Lean methode. Het verschil met de Green Belt is dat bij de Black Belt dieper wordt ingegaan op de statistieken. Je hoeft niet eerst een Green Belt te hebben behaald om aan Black Belt te beginnen. Met een cursus Black Belt in Lean ben je in staat problemen te traceren en een transformatie te begeleiden. Na de cursus Lean Black Belt wordt er standaard een examen afgenomen, waarna je het officiële Black Belt certificaat ontvangt. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een praktijkcertificaat te behalen. Hiervoor moet je een eigen project uitvoeren, waaruit blijkt dat je Lean Black Belt in de praktijk kan toepassen. In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod.

  - Operationeel Management
  - Policy Deployment
  - 14 management principes
  - MMO (Multi Moment Opname)
  - Simulatie van Lean in service en administratieve omgeving
  - Verbeter- en coachings Kata


Daarnaast is er ook nog Lean voor IT-bedrijven. Met een cursus Lean IT leer je hoe je Lean kan inzetten binnen jouw organisatie. Tijdens de training Lean IT maak je kennis met het optimaliseren van IT-processen of het effectiever laten werken van je IT-beheer. Je leert het de basisprincipes en technieken van Lean, maar dan gefocust op een IT-omgeving.

Incompany training Lean
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Lean wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!