Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 71)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Lean Six Sigma

Wat is Lean Six Sigma?
Six Sigma is een methode om verspillingen binnen een organisatie te traceren en bedrijfsprocessen effectiever te maken. Een ander uitgangspunt van Lean Six Sigma is het sneller leveren van producten met een hogere kwaliteit. Met een cursus Lean Six Sigma leer je de verbetermethodiek om organisaties en processen effectiever te laten verlopen.

Je kan een Six Sigma certificaat halen om aan te tonen dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om Lean Six Sigma uit te oefenen. De certificering kan per opleider verschillen, maar wereldwijd zijn er aan aantal keurmerken voor Lean Six Sigma:

 • ASQ (American Society for Quality)
 • LSSA (Lean Six Sigma Academy)
 • LCS (Lean Competence System)
 • IASSC (The International Association for Six Sigma Certification)
 • IILBC (International Independent Board for Lean Certification) 

Wat is het verschil tussen Lean en Lean Six Sigma:
 • Lean is afkomstig vanuit de bedrijfscultuur van autofabrikant Toyota. Het is een continu oplossingsgerichte manier van denken en werkt volgens het principe DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve en Control)

 • Lean Six Sigma is ontstaan bij Motorola maar is voornamelijk bekend geworden door het Amerikaanse bedrijf General Electric. Six Sigma is een projectmatig en probleemgerichte manier van denken en werkt volgens het principe PDCA (Plan, Do, Check, Act).                                                                                       
Er zijn vier typen cursussen voor Lean Six Sigma:
 1. Lean Six Sigma Yellow Belt
  Met de cursus Lean Six Sigma Yellow Belt krijg je scholing in de basiskennis en vaardigheden van Lean Sig Sigma. De cursus Yellow Belt is er voor iedereen die wil leren over de methodes Lean Six Sigma. Yellow Belt is het eerste kennisniveau in de Lean methode. Tijdens de training Lean Six Sigma Yellow Belt leer je wat Lean Management en Six Sigma inhoudt. Na de cursus Lean Six Sigma Yellow Belt ontvang je een certificaat van deelname, maar is het eventueel mogelijk om een theoretisch IASSC Yellow Belt examen af te leggen voor het behalen van een Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat. In de training Yellow Belt komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  - Methodologie van Lean Six Sigma
  - Klantwaarde, Value Streams en verspillingen
  - Kaizen
  - 5 stappen van Womack (5S)
  - De 8 typen verspillingen

 2. Lean Six Sigma Orange Belt
  Tijdens de cursus Lean Six Sigma Orange Belt leer je de methodiek en technieken van Lean Six Sigma kennen. De cursus Orange Belt is er voor iedereen die graag meer wil weten over Lean Management en Six Sigma. Lean Orange Belt is het tweede kennisniveau in de Lean methode en is een tussenstap tussen de Yellow Belt en de Green Belt. Tijdens de training Lean Six Sigma Orange Belt leer je verspillingen identificeren en te verhelpen. Na een cursus Lean Six Sigma Orange Belt wordt geen examen afgenomen, maar ontvangt een certificaat van deelname. In de training Orange Belt komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  - CTQ Flowdown
  - Risicoanalyses maken
  - VSM (Value Stream Mapping)
  - Problemsolving-technieken
  - Het visualiseren van een proces (Stroomdiagram, Swimlane)

 3. Lean Six Sigma Green Belt
  Met de cursus Lean Six Sigma Green Belt ga je dieper in op de theorie en praktische vaardigheden van Lean Six Sigma. Lean Green Belt is het derde kennisniveau in de Lean methode. De cursus Green Belt is er voor projectmanagers en teamleiders die verbeterprojecten uitvoeren. Tijdens de training Lean Six Sigma Green Belt leer je hoe je verspillen kan traceren en operationele processen kan verbeteren. Aan het einde van de cursus zal er een theoretisch examen volgen voor het behalen van je certificaat. In de training Six Sigma Green Belt komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  - MeasureData en data verzamelen
  - Kanban
  - A3 management
  - Maken van een controlplan
  - Werken met analyse technieken

 4. Lean Six Sigma Black Belt
  Met de cursus Lean Six Sigma Black Belt leer je de werken met de Lean Six Simga methode op het hoogste niveau. De cursus Black Belt is er voor leidinggevende, projectleiders en consultants die daadkrachtig bedrijfsprocessen willen verbeteren. Tijdens de training Lean Six Sigma Black Belt leer je hoe je de productie kan verhogen en processen efficiënter kan laten verlopen. Het verschil met de Green Belt is dat er bij de Black Belt dieper wordt ingegaan op de statistieken. Je hoeft niet eerst een Green Belt te hebben behaald om aan Black Belt te beginnen. Na de cursus Lean Six Sigma Black Belt wordt er standaard een examen afgenomen, waarna je het officiële Black Belt certificaat ontvangt. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een praktijkcertificaat te behalen. Hiervoor moet je een eigen project uitvoeren, waaruit blijkt dat je Lean Six Sigma Black Belt in de praktijk kan toepassen. In de cursus Black Belt komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  - Advanced Black Belt Six Sigma tools
  - De Project Charter en de rol van het lijnmanagement
  - Valideren van meetsystemen (Gage R & R en de Kappa test)
  - Quick Wins
  - Stakeholdermanagement

Incompany training Lean Six Sigma
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Lean Six Sigma wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!