Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 32)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus riskmanagement

Wat is riskmanagement?
Risicomanagement is het identificeren en beheersen van risico’s. Elke organisatie kent risico’s in zijn bedrijfsvoering. Een succesvolle organisatie is goed voorbereidt op deze risico’s en kan ze daardoor beter uitsluiten. Om risico’s te beperken is een goede kennis en structurele benadering nodig. Je moet weten waar je risico’s kan identificeren en hoe je deze vervolgens controleert. In een continu veranderende markt veranderen de risico’s mee, daarom is het belangrijk dat je deze regelmatig analyseert en evalueert. Zoals gezegd zijn voor deze complexe situaties veel kennis en vaardigheden vereist. Daarvoor is het mogelijk om een cursus riskmanagement te volgen.

Een training risicomanagement is er voor iedereen die graag meer wil weten over risicobeheersing. De training is met name erg interessant voor mensen die een functie hebben als riskmanager, facility manager, projectmanager, kwaliteitsmanager, ondernemer, operationeel manager of projectleider. Tijdens de cursus risicomanagement leer je hoe je kan reageren op operationele of financiële risico’s. Ook krijg je scholing in de theoretische achtergrond van risicomanagementmodellen en leer je een concreet risicoplan schrijven. Daarnaast leer je waar een goede risico-inventarisatie en risicoanalyse uit bestaat. Op basis van deze analyses ga je preventieve en correctieve maatregelen nemen om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten. Met een training riskmanagement komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisprincipes van riskmanagement
 • Treasury management
 • Kritische succesfactoren voor risicomanagement
 • Implementatieplan schrijven voor risicomanagement
 • Risico’s in bedrijfsprocessen

Na afloop van een cursus riskmanagement ben je in staat om zelfstandig de principes van risicomanagement toe te passen binnen je werkgebied. Je weet hoe je risicomanagement kunt implementeren binnen je organisatie om zo meer grip te krijgen op interne en externe factoren. De kennis die je opdoet tijdens een training riskmanagement is toe te passen in allerlei verschillende branches variërend van bijv. in de bouw, zorg, civiele techniek, gemeente of overheid.

Het is mogelijk om op je eigen manier te leren: klassikaal, e-learning of in overleg.
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische kennis en vaardigheden. De docent zal uitgebreid tijd hebben voor praktijkvragen.

 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen. Met Elearning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Management of Risk (M_o_R) examen
Voor degene die zijn geïnteresseerd in het behalen van een officieel AFMG-certificaat volgens de internationale norm van NEN-ISO 31000. Deze normering bestaat uit principes en richtlijnen voor risicomanagement. Een Management of Risk examen bestaat uit twee verschillende niveau’s:

 1. Management of Risk Foundation
  Het M_o_R Foundation certificaat is het eerste kennisniveau van Management of Risk. Hiermee toon je aan dat je beschikt over de basiskennis van Management of Risk. Het M_o_R examen bestaat uit een multiple choice examen waar je in totaal 60 minuten de tijd voor krijgt. Het examen bestaat uit 75 vragen, waar maximaal 70 punten kan worden behaald. Om het examen positief af te ronden moet je ten minste 35 punten (50%) of meer behalen. Na het succesvol afronden van het examen krijg je het Management of Risk Foundation certificaat overhandigt.

 2. Management of Risk Practitioner
  Het Management of Risk Practitioner certificaat is het vervolg op het Foundation certificaat. Om het M_o_R examen te mogen maken moet je eerst over een Foundation certificaat beschikken. Het M_o_R examen bestaat uit een multiple choice examen, waarbij je het handboek mag gebruiken. Voor het examen krijg je ten minste 180 minuten de tijd, waarin je 8 scenariovragen dient te beantwoorden. Met het examen kun je een maximale score van 80 punten halen, maar voor het ontvangen van een certificaat dien je minimaal 40 punten (50%) te behalen. Wanneer het examen met een positief resultaat is behaald krijg je het Management of Risk Practitioner certificaat uitgereikt.

Incompany training riskmanagement
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus riskmanagement wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!