Anderen zoeken vaak naar:
Scrum Master
Scrum Product Owner

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 98)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Scrum

Wat is Scrum?
Scrum is een methode van Agile om projecten flexibeler te organiseren. Met Scrum is het mogelijk om sneller en beter resultaat te behalen. De term Scrum is afkomstig van rugby, waar met een scrum het team samen een doel probeert te bereiken. De methode van Scrum zorgt ervoor dat je in teamverband bouwt aan een eindproduct. Projecten worden opgedeeld in 2 tot 4 weken, waar met korte sprints elke keer een onderdeel wordt gerealiseerd. Zo kan er worden ingespeeld op een opdrachtgever die zijn wensen en eisen nog eventueel wil wijzigen. Scrum werkt met drie rollen: Het Scrumteam, een Product Owner en de Scrum Master:

 1. Het Scrumteam
  Een Scrumteam is een zelforganiserend team met meerdere disciplines. Alle leden van het Scrumteam zijn verantwoordelijk voor het resultaat. Het Scrumteam moet in staat zijn om continu te anticiperen op de veelal wijzigende wensen van een opdrachtgever.

  Voor mensen die te maken hebben met Scrum of hier interesse in hebben is er een cursus Scrum Basis. De training Scrum Basis is geschikt voor iedereen die in een organisatie met Scrum te maken heeft. Een training Scrum is er voor beginners die willen leren over de methodiek van Scrum. Deze beginners kunnen actief zijn in een functie als directeur, projectmanager, medewerker, developer of productontwikkelaar. Tijdens de cursus Scrum Basis worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  - Wat is Scrum en welke rollen zijn er?
  - Hoe werkt een sprint? En hoe maak je een sprintplanning?
  - Projectvoortgang meten en evalueren
  - Scrum in grootschalige projecten
  - Wat is een demo?
  - Scrum implementeren

 2. De Product Owner
  Een Product Owner staat nauw in contact met de opdrachtgever waar het te realiseren product uiteindelijk voor is. De Product Owner is betrokken bij alle processen voor het ontwikkelen van het product en is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Hij of zij dient richting te geven, prioriteiten te stellen en kan besluiten nemen namens de opdrachtgever. Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor deze training.

  Het is mogelijk om een cursus te volgen in Scrum Product Owner. De cursus Scrum Product Owner is gericht op de rol en taken van een Product Owner. Een training Product Owner is daarom erg geschikt voor mensen die binnen een organisatie de rol van Product Owner hebben of hier graag meer over willen weten. Dit zouden onder andere teamleiders, afdelingshoofden en projectmanagers kunnen zijn. Daarnaast is het bij diverse opleiders mogelijk het officieel erkend certificaat Professional Scrum Product Owner (PSPO) te halen. Tijdens de cursus Product Owner komen bijvoorbeeld de volgende onderwerpen aan bod:

  - Wat is Scrum en welke rollen zijn er?
  - Maken en bijhouden van een product backlog
  - Het maken van een stakeholder-analyse
  - Projectmonitoring
  - Het maken van een releaseplan

 3. De Scrum Master
  Een Scrum Master moet zorgen dat het team optimaal kan presteren. Hij of zij moet het overzicht bewaren, reflecteren en het proces bewaken. Daarnaast dient de Scrum Master ervoor te zorgen dat er snelheid in het proces zit en de deadlines worden behaald. De Scrum Master zorgt ervoor dat eventuele obstakels of problemen de voortgang van het project niet belemmerd. Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor deze training. Je hoeft dus ook niet eerste de Product Owner training te hebben gedaan, omdat het geen ander niveau is maar een andere rol in het team.

  Wanneer je de rol van Scrum Master hebt of gaat vervullen kun je een training Scrum Master volgen. De cursus Scrum Master is daarmee gericht op teamleiders, afdelingshoofden en projectmanagers die als Scrum Master actief zijn of in de rol van Scrum Master zijn geïnteresseerd. Daarnaast is het bij diverse opleiders mogelijk het officieel erkend certificaat Professional Scrum Master (PSM) te halen. Tijdens de cursus Scrum Master krijg je scholing in onder andere de volgende onderwerpen:

  - Wat is Scrum en welke rollen zijn er?
  - De product- en sprint-backlog
  - Hoe om te gaan met obstakels
  - Projectmonitoring
  - Het begeleiden van een sprintplanning

Daarnaast is het mogelijk om op je eigen manier te leren: klassikaal, e-learning of een combinatie van beide.
 • Klassikaal
  Tijdens de klassikale training zal een gecertificeerde docent je begeleiden op je praktische vaardigheden. De docent zal tijd hebben voor praktijkvragen.
 
 • E-learning
  Het is ook mogelijk om een online cursus te volgen. Met Elearning modules kun je een opleiding online volgen. Zo kan je zelf je tempo bepalen en vanuit je werk en/of thuis de training online volgen. E-learning cursussen zijn vaak goedkoper dan klassikale cursussen.

Incompany training Scrum
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus Scrum wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!