Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 67)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? sharon@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Leiderschap

Wat is leiderschap?
Er zijn bibliotheken volgeschreven over dit onderwerp. Het ene boek nog complexer dan het andere. Leren vanuit een boek en de vertaalslag maken naar de praktijk is niet altijd even makkelijk. Ook heb je hier mogelijk de tijd of het geduld niet voor.

Effectief Leidinggeven / Goed leiderschap……kort samengevat:
  • Richting geven aan de belangen van de organisatie.
  • Het motiveren van je medewerkers, zorgdragen voor hun ontwikkeling waarbij je rekening houdt met hun kwaliteiten en behoeften.
  • Het motiveren van jezelf en zorgdragen voor je eigen ontwikkeling en behoeften.

Leidinggeven doe er niet zomaar ‘even’ bij.
Het is een vak.  Dat betekent dat je ook de tijd moet krijgen en nemen om je hierin te bekwamen. Vaak groeien medewerkers intern door naar een leidinggevende positie. Dat is leuk, alleen gelden er vanaf dat moment totaal andere spelregels.
Bijvoorbeeld: als leidinggevende hoor je er gewoon niet meer bij! Collega’s zijn nu je medewerkers geworden. De onderlinge relatie wordt hierdoor anders. Je best doen om vrienden te blijven werkt niet.

De belangen van de organisatie
Het management verwacht resultaten van je. Dat betekent het uitdragen van het beleid, sturen op het proces, concrete afspraken maken met je medewerkers en hen aanspreken op zaken die beter moeten. Ook al ben je het niet altijd eens met wat de directie van je verlangd, je zult het wel moeten uitdragen. Dat betekent concreet dat je achter de klapdeuren ‘ruzie’ mag maken met het hogere management om op te komen voor jezelf en/of de belangen van je medewerkers. Maar richting je medewerkers zul je tóch datgene moeten uitdragen wat de organisatie van je verlangd. Hoe doe je dit? Hoe hou je jezelf staande? Hoe behoudt je je geloofwaardigheid naar je medewerker én naar jezelf…?

Je medewerkers
Elke medewerker is weer anders. Om iedereen te motiveren, te laten groeien in hun functie en een maximaal rendement te laten behalen zul je ook elke medewerker op een specifieke manier dienen te benaderen. Dit wordt een stuk eenvoudiger wanneer je weet hoe elke medewerker in elkaar zit. Antwoorden op de volgende vragen is hierbij essentieel:
  • Welke gedrags-/communicatiestijl heeft mijn medewerker?
  • Wat is zijn/haar taakvolwassenheid?
  • Wat motiveert hem/haar?
  • Welke kernwaarden zijn voor hem/haar belangrijk?

Bij elkaar noemen we dit situationeel leidinggeven.

Jezelf
Als manager ben je ook maar gewoon een mens. Ben je je ervan bewust dat je mogelijk teveel controleert of juist te snel loslaat? Met alle gevolgen van dien. Namelijk demotivatie en/of meer fouten. Ook is het logisch om voorkeuren te hebben. Het is daarom niet altijd even makkelijk om iedereen feitelijk en objectief aan te sturen. Om het gedrag los te koppelen van de persoon. Datgene wat jou triggert wordt zeker niet alleen veroorzaakt door je medewerker.
  • Heb je inzicht in je eigen motivatiepatronen, je waarden en overtuigingen?
  • Herken je je eigen kwaliteiten, valkuilen en waar je ‘allergisch’ voor bent?
  • Weet je wat je voorkeursstijlen zijn in leidinggeven en in communicatie?

Medewerkers mogen leren en hebben tijd nodig om te groeien. Jij dus ook! Maar neem je deze tijd ook?

Incompany training leiderschap
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie een cursus leiderschap wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe je in-company aanvraag!