Anderen zoeken vaak naar:
Beïnvloeden
Verandermanagement
Leiderschap

Sorteren op:
Relevantie
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus Stakeholdermanagement

Wat is stakeholdermanagement?
Verandering en ontwikkeling in organisaties, teams of in projecten gaan makkelijker en vlotter  als je daar tijdig de juiste mensen bij betrekt. Want zonder de medewerking van betrokkenen en zeker van de mensen die er toe doen krijg je de organisatie niet in beweging en kom je niet tot gauw tot het gewenste resultaat.

Stakeholdermanagement draait dus om het opbouwen, verbeteren en beheren van relaties met diverse betrokkenen stakeholders van uw organisatie of in uw project.  

Stakelholders zijn de mensen binnen uw organisatie, team of project die belangen en invloed hebben bij de verandering of ontwikkeling.  Als zíj het voortouw nemen en bijvoorbeeld de boodschap uitdragen volgt de rest snel(ler).  Iedere stakeholder heeft zijn eigen belangen en verwachtingen en als projectmanager  of teamleider moet je de kunst verstaan om uw stakeholders effectief te beïnvloeden.  Goed stakeholdermanagement staat voor betrokkenheid en draagvlak en is in veel gevallen de kritische factor van het succes in uw project. 

Enkele tips

  • Zorg dat er een stakeholderanalyse is. Breng in kaart wie de betrokkenen zijn bij het project, wat zijn wederzijdse belangen en op welke momenten in het project zijn de stakeholderbelangen een kritische succesfactor.
  • Organiseer en coördineer  de contacten met de stakeholders: hoe en waar ga je informeren, raadplegen, overtuigen of anderszins beïnvloeden. 
  • Niet onbelangrijk.  Elke stakeholder is uniek en vereist de vaardigheid van een projectleider om flexibel te schakelen met verschillende stijlen van beïnvloeden.

Incompany training stakeholdermanagement
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie een cursus stakeholdermanagement wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe je in-company aanvraag!