Anderen zoeken vaak naar:
Strategisch management
Leiderschap
Management Training

Sorteren op:
Relevantie
Toon meer resultaten (nog 63)
Nog niet gevonden wat je zocht? Probeer een andere zoekterm, verfijn je filters of neem contact met ons op.
Nog niet gevonden wat je zocht?
Probeer een andere zoekterm of verfijn je zoekopdracht.
Kan ik je ergens mee helpen? paul@edubookers.com 085-4019548
WhatsApp ons!
Ons WhatsApp nummer is
0613552914 (09:00 - 17:00).
Opslaan in telefoonboek.

 

Openen

Gratis incompany offerte!

Wil je een training met meerdere mensen tegelijk volgen? Dan kan het verstandig zijn om deze incompany te volgen. Niet alleen is de training dan op maat gemaakt, het kan ook aanzienlijk schelen in de kosten. Een incompany training kan al interessant zijn vanaf 4 deelnemers. Omschrijf hieronder zo specifiek mogelijk je trainingsbehoefte en wij zorgen voor maximaal 3 offertes van de beste opleiders, voor de beste prijs. Gegarandeerd!

Vanzelfsprekend is een aanvraag altijd gratis en vrijblijvend!

Vraag offerte aan

Cursus verandermanagement

Wat is verandermanagement?
Binnen een organisatie zijn er altijd wel processen of systemen die veranderen. Dit heeft invloed op de dagelijkse manier van werken. Verandermanagement is het controleren en managen van de continu veranderende factoren binnen een organisatie. Met verandermanagement gaat het over het realiseren en beheren van veranderingen op organisatorisch vlak. Hier is dan ook een andere manier van projectmanagement voor nodig die meer gericht is op verandermanagement. Voor mensen die regelmatig met veranderingen te maken krijgen is het mogelijk om een cursus verandermanagement te volgen.

Met een training verandermanagement leer je de basiskennis en vaardigheden van verandermanagement. Een workshop verandermanagement is bedoeld voor iedereen die geregeld te maken heeft met veranderingen binnen een organisatie of voor degene die graag een verandering in gang willen zetten. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld een functie hebben als verandermanager, interim manager, ondernemer, projectmanager, operationeel manager, consultant of human resource manager. Tijdens de cursus leer je verschillende modellen en stappenplannen kennen, waarmee een kleine verandering of complete reorganisatie in gang kan zetten. Tevens worden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

 • Basisprincipes van change management
 • Het 7s-model van McKinsey
 • Verschillende stijlen van leidinggeven
 • Teambuilding en persoonlijke effectiviteit
 • Verschillende modellen in communicatie
 • Adoptieniveau ’s van Kelman

Na afloop van de cursus verandermanagement ben je in staat om zelfstandig veranderingen te managen. Je hebt geleerd hoe een organisatiestructuur eruitziet en welke processen vaak aan verandering onderhevig zijn. Daarnaast ken je veel verschillende modellen voor communicatie, change management, persoonlijke leiderschap en organisatieontwikkeling. Met deze kennis en vaardigheden ben je goed voorbereidt op eventuele veranderingen in je organisatie.

Bij een aantal opleiders op Edubookers is het mogelijk om een officieel certificaat te behalen. Het door APMG-international erkende diploma wordt overhandigd na het behalen van het changemanagement examen. Daarnaast is het bij veel opleiders ook mogelijk om PE-punten te sparen.

Er zijn twee typen cursussen verandermanagement:
 1. Verandermanagement foundation
  Voor het halen van een certificaat verandermanagement moet je allereerst een cursus verandermanagement foundation volgen. Tijdens deze training is het mogelijk om een examen changemanagement foundation te maken. Met een cursus foundation leer je de basisprincipes van verandermodellen op organisatieniveau. Je leert een organisatie analyseren en de effecten van een verandering in te schatten. Daarnaast komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  - Principes van een GAP-analyse
  - Communicatie in veranderprocessen
  - Rollen en taken in een verandering
  - Het 7s-model van McKinsey

  Het examen bestaat uit een multiple-choice examen, waarvoor je in totaal 40 minuten de tijd voor krijgt. Voor het behalen van het examen dien je minimaal 25 van de 50 vragen juist te hebben beantwoord. Na het positief afronden van de toets krijg je het officiële changemanagement foundation certificaat overhandigd.

 2. Verandermanagement practitioner
  Na het volgen van een foundation cursus is het mogelijk om een cursus verandermanagement practitioner te volgen. Voor het deelnemen aan een training practitioner is het vereist dat je bezit over een geldig foundation certificaat. Tijdens een cursus practitioner leer je hoe systemen elkaar versterken en weet wat het verschil is tussen vicieuze en virtuoze cycli. Daarnaast komen tijdens de training de volgende onderwerpen aan bod:

  - De veranderingsbereidheid van Beckhard en Harris
  - Maken van een goede krachtenanalyse
  - De organisatiemetaforen van Morgan
  - Werken met stakeholders
  - Schrijven van een concreet verandermanagementplan

Een verandermanagement practitioner examen is een gesloten toets dat bestaat uit 80 vragen. Voor het behalen van het examen behoor je 40 vragen of meer juist te beantwoorden, waar je in totaal 2,5 uur de tijd voor krijgt. Na het succesvol afronden van het practitioner examen krijg je het officiële certificaat changemanagement practitioner uitgereikt.

Incompany training verandermanagement
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de cursus verandermanagement wilt volgen, kan het interessant zijn om deze inhouse op de eigen locatie te volgen. Door de training in house te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen. Je kan op Edubookers een in company aanvraag indienen, waarbij wij je max. 3 offertes van de beste opleiders, tegen de beste prijs doen toekomen. Gegarandeerd! Doe hier je in-company aanvraag!