Vergelijk abonnementen voor online / thuis leren en e-learning


alle abonnementen om onbeperkt vaardigheden te kunnen leren

Hoe kies je het beste leerplatform om onbeperkt te leren?

Wie online zijn kennis wil bijspijkeren, kan bij steeds meer leerplatformen onbeperkt leren. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je zoekt naar de beste plek om iets nieuws te leren. Op welke punten moet je letten bij het uitkiezen van een online leerplatform?

5 punten waarop je moet letten

Cursusaanbod

Als je onbeperkt wilt leren wil je een abonnement dat jou voor een maandelijks bedrag toegang heeft tot het grootste en beste aanbod in de onderwerpen die jij wilt leren. De meeste websites die onbeperkt leren aanbieden hebben een bibliotheekfunctie waarmee gebruikers door verschillende cursussen kunnen bladeren. Cursussen zijn vaak gegroepeerd in paden, waarbij verschillende cursussen over hetzelfde onderwerp zijn gebundeld. Stel je jezelf de volgende vragen:

  • Wat kan ik er leren en sluit het aanbod aan bij mijn leerdoelen?
  • Voor welke doelgroep zijn de trainingen bedoeld?
  • Is het aanbod voor beginners of gevorderden?

Kwaliteit van de cursussen

Wat is de kwaliteit van het cursusmateriaal? Zijn de instructeurs autoriteiten in hun vakgebied? Hoe actueel is de inhoud van de cursussen? De video’s en cursussen die ik zelf bijvoorbeeld op Pluralsight heb bekeken zitten erg professioneel in elkaar. Niet alleen krijg je uitleg, maar ook ga je vaak zelf aan de slag. Door de combinatie van goede uitleg en zelf aan de slag gaan, leer je veel. Kijk ook of je de cursussen in je eigen taal kunt leren. In sommige gevallen worden de cursussen in het Engels gegeven, maar kun jezelf Nederlandse ondertitels aanzetten. Nog een tip, bij sommige cursussen kun je de snelheid zelf instellen. Uit eigen ervaring volg ik de meeste cursussen op een snelheid van 1.1x of 1.2x.

Lesmethoden

Hoe interactief zijn de lessen? Gaat het om passief bekijken van video’s of krijg je ook opdrachten en quizzen voorgeschoteld? Hoe interactiever de cursussen hoe gemotiveerder en betrokken jij je vaardigheden ontwikkelt. Ga ik passief of actief leren? Is de leermethode meer passief door het kijken van video’s of word je ook aan het werk gezet met oefeningen en quizzes? Bij sommige platformen krijg je een instructie en heb je een oefenconsole waar je op hetzelfde scherm iets moet invullen of oefenen. Leren door te doen.

Prijsmodel en proefperiode

Bij de meeste platformen heb je een gratis proefperiode van 7 of 10 dagen, waardoor helemaal gratis het platform kan uitproberen. Ik raad je aan om eerst de gratis proefperiode te proberen van 10 dagen. Dit zou ik voor een maandabonnement doen. Als je overtuigd bent, hoef je de gratis proefperiode niet stop te zetten en kan je eventueel een jaarabonnement nemen.

Leerpaden

Sommige leerplatformen bieden leerpaden aan, dit is heel handig. Leerpaden zijn paden die je vanaf een bepaalt instapniveau stapsgewijs opleiden naar een bepaald professioneel functieprofiel. Leerplatformen die met leerpaden werken testen vaak of je het kennis over een bepaald carrièrepad beheerst, dat is heel handig. Kortom met leerpaden bespaar je jezelf tijd door de juiste vaardigheden te leren in de juiste volgorde.

Social learning en de community

Social learning - Het delen van leerervaringen met anderen is een bewezen manier om het materiaal te verwerken en het leren te laten beklijven. Online cursusaanbieders bieden soms discussieforums waar gebruikers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen van de instructeur of collega's. Instructeurs op sommige platforms kunnen cohorten studenten creëren om een ​​gemeenschapsgevoel op te bouwen bij gebruikers die cursussen volgen over hetzelfde onderwerp.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
R Mulder
10
1Z0-815 Java SE 11 Programmer I - Programmeren (algemeen)

"Deze Java cursus heeft me geholpen om mijn programmeervaardigheden flink te verbeteren. De opdrachten waren uitdagend maar leerzaam. Ik voel me nu zekerder in het schrijven van Java code. Erg tevreden!" - 24-05-2024 09:37

"Deze Java cursus heeft me geholpen om mijn programmeervaardigheden flink te verbeteren. De opdrachten waren uitdagend maar leerzaam. Ik voel… alles lezen - 24-05-2024 09:37

Beste R. Mulder,

Hartelijk dank voor je geweldige beoordeling en het delen van je ervaring! We zijn blij om te horen dat de Java cursus je heeft geholpen om je programmeervaardigheden flink te verbeteren. Het is fijn dat je de opdrachten uitdagend maar leerzaam vond en dat je je nu zekerder voelt in het schrijven van Java code. We zijn verheugd dat je erg tevreden bent met de cursus.

Met vriendelijke groet,

OEM Office Elearning Menu

- 24-05-2024 09:37